Dezy » Specials » Istanbul

Stedentrip naar Istanbul

Stedentrip naar Istanbul Istanbul (Istanboel) is een prachtige Turkse stad. Het is bovendien de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. Een wereldstad die je zeker moet verkennen tijdens een stedentrip of vakantie! Met bijna 14 miljoen inwoners kan Istanbul met gerust een echte metropool genoemd worden. Juist omdat deze stad zo overweldigend is, is het verstandig om van tevoren een lijstje te maken met de plekken die je wilt bezoeken. Om een dergelijk lijstje te kunnen maken, moet je uiteraard wel weten in welk deel van Istanbul je moet zijn.

Districten

Istanbul telt maar liefst 39 districten, waarvan zich er 14 in het Aziatische deel en 25 in het Europese deel bevinden.

Europese districten

Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kâğıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şişli en Zeytinburnu

Aziatische districten:

Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye en Üsküdar

Naar welk van deze vele districten moet je heen? De keus is aan jou! Het district Fatih is met de Aya Sophia en het Topkapıpaleis bijvoorbeeld erg toeristisch. Voor een middagje strand moet je in Sarıyer zijn. Uitgaan kan bijna overal in Istanbul. In Beşiktaş kan je chique uitgaan, in Beyoğlu is het uitgaansleven wat huiselijker. Üsküdar is een mooi Aziatisch district.

Beşiktaş: een stadsdeel van Istanbul

Beşiktaş: een stadsdeel van Istanbul

Beşiktaş is niet alleen de naam van een voetbalclub, maar ook van een wijk en een district in het Europese gedeelte van Istanbul. Beşiktaş is één van de oudste en grootste district…
Beyoğlu: een stadsdeel van Istanbul

Beyoğlu: een stadsdeel van Istanbul

Beyoğlu is één van de oudste districten van Istanbul. Het district bevindt zich in het Europese gedeelte van de stad. Wat zijn de bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden in Beyoğlu?
Fatih: een stadsdeel van Istanbul

Fatih: een stadsdeel van Istanbul

Fatih is het meest toeristische district van Istanbul. Het district bevindt zich in het Europese deel van de stad. Wat zijn de bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden in Fatih?
Sarıyer: een stadsdeel van Istanbul

Sarıyer: een stadsdeel van Istanbul

Sarıyer is een district dat zich in het Europese gedeelte van Istanbul bevindt. Wat zijn de bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden in Sarıyer?
Üsküdar: een stadsdeel van Istanbul

Üsküdar: een stadsdeel van Istanbul

Üsküdar is een district dat zich in het Aziatische gedeelte van Istanbul bevindt. Anders dan veel andere districten van de stad is Üsküdar erg knus. Wat zijn de bezienswaardigheden en uitgaansgelegenh…
Gepubliceerd door Dezy op 17-07-2012, laatst gewijzigd op 04-08-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mkaraarslan, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Wikipedia