Dezy » Specials » Bekende turkse belgen
Dezy: Informatie van A tot Z

Bekende Turkse Belgen

Bekende Turkse Belgen Zijn er eigenlijk Turkse Belgen die beroemd zijn? Ja, die zijn er zeker! Hier kan je meer over hen lezen.
Tegenwoordig leven er ongeveer 230.000 Belgen met Turkse afkomst in België. De immigratie van Turken naar België begon in 1963. Destijds kwamen zij als gastarbeiders. De Turken kregen baantjes die de Belgen niet wilden. Er is veel veranderd, want nu zijn er ook Turkse Belgen in topfuncties. Tevens zijn er Turkse Belgen die bekendheid hebben verworven door hun baan.

Acteurs/Actrices

R. Kan Albay

Modellen

Ayşe Özdemir
Bahar Kolkıran
Zeynep Sever

Politici/Politica

Cemal Çavdarlı
Emir Kir
Meyrem Almacı
Veli Yüksel

Sporters

Alpaslan Öztürk
Bülent Akın
Muhammet Hanifi Yoldaş
Murat Direkçi
Onur Kaya
Önder Turacı
Sinan Bolat

Zangers/Zangeressen

Hadise
Kubat
Melike Tarhan

Overig

Fuat Çapa

Biografie: Ayşe Özdemir

De Turks-Belgische Ayşe Özdemir werd in 2011 verkozen tot Miss Brussel. Ze is getrouwd geweest met voetballer Önder Turacı.

Biografie: Zeynep Sever

Zeynep Sever, de Turks-Belgische schoonheid, werd Miss België in 2009. Daarnaast is zij een bekende voetbalvrouw in Turkije. In dit artikel kan je meer over Zeynep Sever lezen.

Hadise Açıkgöz (Hadise)

Hadise is een mooie en talentvolle zangeres. Ze is waarschijnlijk één van de bekendste Turkse Vlamingen. Hier kan je meer over deze dame lezen.
Gepubliceerd door Dezy op 26-07-2012, laatst gewijzigd op 06-08-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!